14 Kasım 2011 Pazartesi

Kuru Patlıcan Yemeği




Uzun bir aradan sonra Merhabalar...


Evet hayat telaşesine kapılıp biraz ara verdiğim bloguma döndüm geldim yine veee bugün yapmayı planladığım kuru patlıcan yemeğini paylaşmak istedim sizlerle.



Malzemeler:
  • Bir kase kuru patlıcan, biber ve domates karışımı
  • 250 gr kuşbaşı dana eti
  • 1 soğan
  • Domates salçası
  • Ilık su
  • Tuz ve baharatlar

Hazırlanışı:

Kuru patlıcan yemeğimiz için yazdan çalışmaya başlıyoruz. Patlıcan, biber ve domates dilimlerini bir ipe çizerek güneşte kupkuru oluncaya kadar kurutup kışın ortasında hem organik hem sağlıklı olan patlıcan yemeğimizi hazırlıyoruz. Yazın kuruttuğumuz bu üçlü karışımı öncelikle haşlanmış suyun içerisine bırakarak 15 dk kadar yumuşamasını bekliyoruz. Bu arada soğan ve salçayı hafif kavurup etlerimizi tencereye ekliyoruz. Etlerimizi de soğanlı karışımla 10-15dk kavurduktan sonra haşlayıp süzdüğümüz kuru patlıcan, biber ve domatesleri tenceremize ekliyoruz. Bir su bardağı kadar ılık su, biraz tuz ve istediğiniz baharatları karıştırarak kısık ateşte yarım saat pişirip afiyetle yemeğimizi yiyoruz. Afiyet olsun...


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder