22 Ağustos 2011 Pazartesi

Şeftali Reçeli Nasıl Yapılır?

Şeftaliye bayılırım... Peki reçeli :S
Artık ona da bayılıyorum :)

Malzemeler:
  • 1 kg şeftali
  • 800 gr şeker(4 su bardağı)
  • Yarım çay kaşığı tereyağı
  • Yarım çay kaşığı limontuzu



Hazırlanışı:
Şeftalileri güzelce soyup küçük parçalar halinde tenceremize doğruyoruz. Üzerine 800 gr şekerimizi ilave edip 2-3 saat sulanmasını bekliyoruz. Süre dolduktan sonra tencereyi ocağa alıp kaaynatıyoruz. Kaynarken fazla köpüğü delikli bir kepçe ile alıyoruz. Fazla köpürmesini engellemek için yarım çay kaşığı tereyağı ilave ediyoruz. Reçelimiz koyulaşınca yarım çay kaşığı limontuzunu reçelin suyunda eritip tencereye boşaltıyoruz. Bir taşım daha kaynadıktan sonra tenceremizin altını kapatıyoruz. Kuru cam bir kavanoza reçelimizi boşaltıp 1 hafta-10 gün güneşte dinlendiriyoruz. Afiyet olsun :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder