14 Kasım 2011 Pazartesi

Haşhaşlı Tatlı

İşteee tarif defterinize eklemeden duramayacağınız, her özel günde tekrar tekrar yapmak isteyeceğiniz ve komşularınıza gururla tarifini verebileceğiniz bir tatlı...

Malzemeler:
4 yumurta
1 su bardağı irmik
1 su bardağı şeker
1,5 su bardağı un
Yarım su bardağı mavi haşhaş
1 pk kabartma tozu
1 pk vanilya

Şerbeti için:
3 su bardağı şeker
3,5 su bardağı su

Üzerine:
1 paket krem şanti
1 çay bardağı dövülmüş ceviz

Hazırlanışı:
Öncelikle yumurta, şeker ve vanilyayı bir çırpma teli veya mikser yardımıyla hızlıca çırpıyoruz. Daha sonra kalan malzemeyi ilave ediyoruz. Sertleşen karışımı güzelce çırptıktan sonra tabanını sıvı yağ ile yağladığınız, ısıya dayanıklı cam bir tepsiye yayıp önceden ısıtılmış 150 derecelik fırında kekimiz kabarıp üzeri kızarana kadar pişiriyoruz. Bu arada şerbetimizi kaynatıp şekerlenmesini önlemek şerbetimiz kaynayınca içine birkaç damla limon sıkıyoruz.Şerbetimiz ve kekimiz ılıyıncaya kadar bekliyoruz. Kekimizi yatay ve dikey olarak dört parçaya kesip şerbetimizi döküyoruz. Kek ve şerbet karışımı tamamen soğuyunca tarife uygun hazırladığımız krem şantiyi tatlımızın üzerine yayıp buzdolabında yaklaşık 2 saat dinlendiriyoruz. Son olarak tatlımızın üzerini cevizle süsleyip servis yapıyoruz. Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder