14 Kasım 2011 Pazartesi

Reçelli Kurabiye

Reçelli Kurabiyem şekli ve tadıyla vazgeçilmezlerimden. En sevdiğim yanı da diğer kurabiyelere benzemeyip farklı oluşu... Deneyip bu leziz tadı keşfedin.

Malzemeler:
  • 1 pk margarin (oda sıcaklığında)
  • Yarım çay bardağı şeker
  • 1 yumurta 
  • Kulak memesi kıvamına gelecek kadar un
  • 1 pk kabartma tozu
  • 1 pk vanilya
  • Kiraz, vişne veya çilek reçeli
Hazırlanışı:
Reçel dışındaki tüm malzemeleri karıştırıp ceviz büyüklüğünde yuvarlaklar yapıp ortalarını hafifçe bastırıp minik çukurlar oluşturuyoruz. 175 dereceye ısıtılmış fırınımıza tepsimizi sürüp kurabiyelerimizi pişiriyoruz. Kurabiyelerin pişmesine 5 dk kala tepsiyi fırından çıkarıp kurabiyelerin üzerine birer parça reçelin meyve tanelerinden koyuyoruz. Tepsiyi tekrar fırına sürüp 5 dk daha kurabiyelerimizi fırında tutuyoruz. Sonrasında reçelin tadını içine çeken kurabiyelerimizle başbaşayız... Haydi afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder