14 Kasım 2011 Pazartesi

Ayva Tatlısı

Meyveli tatlılar içinde en severek yapıp yediklerimdendir ayva tatlısı...



Malzemeler:
  • 1 kg ayva (4 adet orta boy ayva)
  • 1 kg şeker
  • Su
  • 3-4 Kuru karanfil
  • 1 pk kremşanti
  • 1 çay bardağı iri parçalı ceviz veya fındık
  • Kırmızı renk vermek isterseniz gıda boyası(ben sağlıklı olduğunu düşünmediğim için gıda boyası kullanmadım)

Hazırlanışı:
Ayvalarımızı güzelce yıkayıp kabuklarını soyuyoruz. Ortadan ikiye böldüğümüz ayvaların çekirdek kısmını oyarak çıkartıyoruz. Ayvanın çekirdeklerini küçük bir kaba ayırıyoruz. Yıkayıp ikiye böldüğümüz ayvaları geniş tabanlı bir tencereye göbek kısımları yukarı gelecek şekilde yerleştiriyoruz. Ayıkladığımız çekirdekleri ayvaların göbeklerine üçer beşer yerleştirip bir kilo şekerimizi ayvaların üzerine boca ediyoruz. En son aşama olarak ayvaların yarısına gelecek kadar tenceremize su koyuyoruz, tane karanfillerimizi de tencereye ekleyip ve önce harlı sonra kısık ateşte yaklaşık 20dk ayvalarımızı pişiriyoruz.Soğuyan ayvalarımızın üzerine krem şanti ile şekil verip iri parçalı cevizlerimizle süslüyoruz. Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder