15 Kasım 2011 Salı

Mayalı Poğaça (Ablamın Tarifi)

On parmağında 20 marifetli ablamın tarif defterinden çaldığım müthiş lezzetlerden biri. Bereketli bir tariftir. Kalabalık misafir gruplarında veya keyifli pazar kahvaltılarında lezzetiyle büyüleyen poğaçalarından...

Malzemeler:
  • 2 su bardağı ılık su
  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 pk toz maya
  • Yarım su bardağı sıvıyağ
  • 5 yemek kaşığı şeker
  • 2 yemek kaşığı tuz
  • Elinize yapışmayacak kıvamda un

Hazırlanışı:
Tüm malzemeyi (en son unu koymak şartıyla) bir kapta karıştırıp kabımızı bir poşete geçirip ağzını bağlıyoruz. Hamurumuzun mayalanması poşetin üzerine bir sofrabezi yada benzeri bir örtü ile kapatıyoruz. Bu halde 40-45 dk kadar hamurumuzu dinlendiriyoruz. Daha sonra yağlanmış bir tepsi yada yağlı kağıt serilmiş bir tepsiye şekillendirdiğimiz poğaçalarımızı diziyoruz. Poğaçalarımızın üzerine yumurta sarısı sürüp üzerine susam ve çörekotu ekiyoruz. 180 dereceye ısıtılmış fırında poğaçalarımız kabarıp üzeri kızarıncaya kadar pişiriyoruz. Fırından gelen müthüş kokulara dayanamayıp hemen yemek istiyoruz... Afiyet olsun ;)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder