16 Kasım 2011 Çarşamba

Vişne Suyu Yapımı

Yine organik yine organik er zaman organik be yaaa ;))

Malzemeler:
  • 250 gr dondurulmuş vişne
  • Yarım litre su
  • 1 su bardağı şeker

Hazırlanışı:
Yarım litre suyu ocağa alıp suyun ısınmasını bekliyoruz. Suyumuz kaynamaya yakınken dondurulmuş vişnelerimizi ve şekerimizi tencereye ilave ediyoruz. Vişne suyumuzu kısık ateşte 10 dk kadar kaynatıp tenceremizin kapağını kapatıp soğumasını bekliyoruz. Soğuyan vişne suyumuzu bir saat kadar da buzdolabında soğuttuktan sonra servise hazır hale geliyor. Vişne hoşafı veya vişne suyu olarak ikram edebilirsiniz. Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder