15 Kasım 2011 Salı

Sirkeli Kurabiye

Sirkeli kurabiye yıllardır mutfağımızdan çıkmayan pratik lezzetlerdendir. Piştikten bir gün sonra daha lezzetli hale gelir. Hazırladıktan hemen sonra bayatlama telaşı yaşamak istemiyorsanız tavsiye ederim.

Malzemeler:

  • Yarım çay bardağı üzüm veya elma sirkesi
  • Yarım çay bardağı su
  • Yarım paket margarin(oda sıcaklığında)
  • 2 yumurta(birinin sarısını başka bir kaba ayırın)
  • 1 çay bardağı sıvıyağ
  • Tuz
  • 1 pk kabartma tozu
  • Şekil verilebilecek kıvama gelinceye kadar un 

Hazırlanışı:
Un ve kabartma tozu dışındaki tüm malzemeyi bir kapta güzelce karıştırıyoruz. En son unu ilave edip örgü, yuvarlak yada herhangi istediğiniz bir şekil vererek yağlı kağıt serilmiş bir tepsiye(yada yağlanmış bir tepsiye) dizip üzerine bir yumurta sarısı ve biraz yağ ile elde ettiğimiz karışımdan sürüyoruz. Biraz susam ve çörekotu ile kurabiyelerinizi renklendirebilirsiniz.165 derecelik fırına tepsimizi yerleştiriyoruz. Kurabiyelerimizin üzeri hafif kızarınca yemeye hazır demektir. Tavsiyem ikram edeceğinizden bir gün önce hazırlayın, aradaki lezzet farkını göreceksiniz. Kolay gelsin...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder