14 Kasım 2011 Pazartesi

Şambali Tatlısı

Şambali tatlısını kışın sokaklarda gezen tatlıcıların arabasında görürüz genelde. Ablamın elde ettiği tarfile artık evimizde de sıkça görülen bir tatlı haline geldi. Tavsiye edilir ;)

Malzemeler:
2 su bardağı şeker
2 su bardağı yoğurt
1 kg irmik
1 çay kaşığı yemek sodası
1 pk kabartma tozu
Üzerini süslemek için fıstık

Şerbeti için:
7 su bardağı şeker
5 su bardağı su

Hazırlanışı:
Öncelikle şeker ve yoğurdu çırpıyoruz. Daha sonra kalan malzemeyi ilave edip karıştırdıktan sonra yağlanmış fırın tepsisine karışımı yayıyoruz. Üzerini tane fıstıklarla süslüyoruz ve tatlımızı 170 derece ısıtılmış fırında kabarıp üzeri kızarana kadar pişiriyoruz. Bu arada şerbetimizi kaynatıp içine şekerlenmesini önlemek için 3-4 damla limon sıkıyoruz. Şerbetle tatlıyı buluşturma zamanımız geldi. Fakat dikkat etmemiz gereken bir nokta var şerbetimiz soğuk, fırından çıkan tatlımız sıcak olacak. Tatlıyı dörde bölüp şerbetimizi yavaş yavaş ekliyoruz. Tatlımız şerbetini çekip birkaç saat buzdolabında bekledikten sonra servise hazır. Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder