14 Kasım 2011 Pazartesi

Şuruplu Kakaolu Kurabiye

Şuruplu kurabiye değişik bir tarif arayanlar için ideal...  Ben ne zaman bu kurabiyeyi yapsam komşularım mutlaka devamını ister ve afiyetle yendiğini görünce benim de tepsilerce yapasım gelir.

Malzemeler:
  • 1 pk margarin(oda sıcaklığında)
  • 2 yumurta
  • 3 kahve fincanı şeker
  • 1 pk vanilya
  • 1 pk kabartma tozu
  • 1 pk kakao
  • Kulak memesi kıvamına gelene kadar un

Şurubu için:
  • 4 fincan şeker
  • 5 fincan su

Hazırlanışı:
Margarin, yumurta ve şekeri  iyice karıştırıp un kakao kabartma tozu ve vanilyayı ilave ediyoruz ve ceviz büyüklüğünde parçalar haline getirip önceden ısıtılmış 160-170 derecelik fırında kurabiyelerimizi pişiriyoruz. Bu arada şurubumuzu da kaynatıyoruz. Fırından çıkan kara kurabiyelerimizi şuruba batırıp cam bir tepsiye diziyoruz. Üzerlerini hindistan cevizi ile süsleyip servis yapıyoruz. Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder