14 Kasım 2011 Pazartesi

Elmalı Tarçınlı Kek

Ne zaman kalabalık bir misafir grubu ağırlayacak olsam Elmalı tarçınlıdan yaparım bir tepsi. Hem misafirler hem ev halkının çok beğenerek yediği kekimizin tarifini sizlerle paylaşmak istedim...

Malzemeler:
  • 4 yumurta
  • 2 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı süt
  • Yarım su bardağı sıvıyağ
  • 3 su bardağı un
  • 1 pk kabartma tozu
  • 1 pk vanilya
  • 1 elma rendesi
  • Birkaç damla limon suyu
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • Yarım çay bardağı dövülmüş ceviz
Hazırlanışı:
Tüm malzemeyi listedeki sıra ile bir kapta çırpıyoruz. Yağlanmış tepsimize karışımı boşaltıp 160 dereceye ısıtılmış fırında kekimizi pişiriyoruz. İlk 20 dakika kekimizin çökmesine izin vermemek için fırının kapağını kesinlikle açmıyoruz. Daha sonra bir bıçak ile kekimizin pişip pişmediğini kontrol edebiliriz. Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder