21 Ağustos 2011 Pazar

Yayla Çorbası



Yayla Çorbası

Yayla çorbası için uzun uzun bir tarif vermiyorum. Annelerin yaptığı pratiklikte bir çorba tarifi için zihninizde ufak bir yer açın.


Malzemeler:
  • 2 su bardağı yoğurt
  • 1 yumurta
  • 2 yemek kaşığı un(kaşığı çok doldurmayın)
  • 1 çay bardağı pirinç
  • 2 litre su
  • tuz
  • ve sos için 3-4 yemek kaşığı tereyağı ve nane, kırmızı pul biber

Hazırlanışı:
Öncelikle yoğurt, yumurta ve unu geniş bir tencereye koyup güzelce karıştırdıktan sonra yine tencereyi karıştıra karıştıra 2 litre suyumuzu ekliyoruz ve ocağın üzerine koyuyoruz. Yayla çorbasının en önemli özelliklerinden biri yoğurdun kesilmesini önlemek için sık sık karıştırmaktır. Çorbamız kaynamadan hemen önce 1 çay bardağı pirincimizi yıkayıp tenceremize ekliyoruz. ve arada karıştırmak suretiyle çorbamız koyulaşıncaya kadar pişirmeye devam ediyoruz. Çorbamız iyice koyulaşınca altını kapatıyoruz ve sosunu hazırlamaya başlıyoruz. Sos için küçük bir tavaya yaklaşık 3-4 yemek kaşığı tereyağını eritip ocağın üzerinde tereyağının köpük köpük olup kırazmasını bekliyoruz. İsteğe göre tereyağını ocaktan almadan önce biraz nane ve pul biber atabilirsiniz. Tavsiye ederim. Afiyet olsun ;)




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder