11 Nisan 2012 Çarşamba

Zeytinyağlı taze bakla yemeği

Bakla yemeğini çok sevmekle birlikte annemden başka kimsenin bakla yemeğini yemem. Veee anneme sormadan interneti ve yemek kitaplarını karıştıra karıştıra tadı damaklarda kalan harika bir bakla yemeği yapmanın verdiği haklı gururla yazıyorum :)) Eşimin bakla kokusuna dayanamayıp çorba ve pilava hiç dokunmadan bir tencere yemeği bitirdiği zeytinyağlı baklamın tarifi şöyle...




Zeytinyağlı Taze Bakla

Malzemeler:
  • 2 orta boy soğan
  • 1-1,5 çay bardağı zeytinyağı
  • Tuz
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 1 yemek kaşığı salça(isteğe göre eklenmeyebilir)
  • 1 kg taze bakla
  • 2 su bardağı ılık su
  • 1,5 yemek kaşığı un
  • 1 limon
  • Servis için:
  • İnce kıyılmış dereotu
  • Sarımsaklı süzme yoğurt


Hazırlanışı:
Geniş bir kabın içerisine su doldurup içine yarım limon suyu sıkıyoruz ve sıktığımız limonu da kabın içerisine bırakıyoruz. Baklalarımızı güzelce yıkayıp başlarını ve kenarlarındaki kılçıkları temizliyoruz. Temizlediğimiz baklaları 2-3 parçaya bölüp su dolu kabın içerine atıp sararmalarını engelliyoruz.
Geniş bir tencereye soğanı yemeklik doğrayıp tuz ve şekeri de ekleyip zeytinyağında soğanları sarartıyoruz. İzteğe bağlı olarak 1 yemek kaşığı salça eklenebilir. Suyunu süzdüğümüz baklaları tencereye ekleyip 10 dakika kadar kavuruyoruz. Bir kapta 2 su bardağı su ile unu ekleyip topaklaşmaması için sık sık karıştırıyoruz. Hazırladığımız un ve su karışımını tenceremize ekliyoruz. Kalan yarım limon suyunu da ekliyoruz. Ara ara hafifçe karıştırarak orta ateşte yemeğimizi 45 dakika kadar pişiriyoruz. Baklalarınız sert kalırsa süreyi ve suyu artırabilirsiniz. Yemeğimiz soğuyunca üzerine sarımsaklı yoğurt ve dereotu ile süsleyebiliriz. Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder